Εκτύπωση

28 Μαΐου 2020: Πρακτικά Θέματα από την Έκδοση της Golden Visa

Κατηγορία: Σεμινάρια

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πρακτικά Θέματα από την Έκδοση της Golden Visa», στις 28/05/2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

 

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, σε εργαζόμενους σε μεσιτικά γραφεία ή σε νομικές υπηρεσίες κρατικών υπηρεσιών, αρμόδιων για την έκδοση της golden visa.

 

ΣΚΟΠΟΣ

Κατεξοχήν στόχος του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση του ελληνικού νομοθετικού πλαισίου, των διαδικασιών έκδοσης της  golden visa και των δυνατοτήτων που αυτή προσφέρει. Το σεμινάριο δεν θα περιοριστεί σε μια θεωρητική παρουσίαση, αλλά θα εστιάσει και σε πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν από την έκδοσή της. 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Εισαγωγή:
  α) Ισχύον νομοθετικό πλαίσιο
  β) Συνταγματικότητα των ρυθμίσεων
  γ) Συγκριτικό δίκαιο (Νομοθετικό πλαίσιο άλλων χωρών της Ε.Ε.)
  δ) Στατιστικά στοιχεία

Προϋποθέσεις για την έκδοση της golden visa

Διαδικασία για την έκδοση της golden visa

Δυνατότητα ανανέωσης της golden visa

Δικαιούχοι της άδειας

Απόκτηση δικαιωμάτων από την έκδοση της golden visa (π.χ. κυκλοφορίας στις χώρες Schengen, διαμονής και εργασίας στη χώρα,, εκμίσθωσης και μεταβίβασης του αποκτηθέντος περιουσιακού στοιχείου, κ.α.)

Δυνατότητα της μετάβασης στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος ή της λήψης ελληνικής ιθαγένειας
Κίνδυνοι από την καταστρατήγηση των νομοθετικών κενών

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Δρ. Ασπασία Αρχοντάκη

Η κ. Ασπασία Αρχοντάκη είναι διδάκτωρ Νομικής στο Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Bordeaux (2011), Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Droit public approfondi» του Πανεπιστημίου Paris II (2012), Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2013)  και Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Droit international public» του Πανεπιστημίου Paris II (2014). Έχει συγγράψει τρεις μονογραφίες, έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους ελληνικών και ξένων εκδοτικών οίκων, αρθρογραφεί, και συμμετέχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάσθηκε ως δικηγόρος στο διάστημα 2013-2018. Τη χρονική περίοδο 2015-2016  υπηρέτησε στη νομική υπηρεσία στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη.

 

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok